Selecteer een pagina

Q&A

Your Q’s, my A’s. Hier zijn de meest gestelde vragen over onze heerlijke yoghurt. Heb je een andere vraag klik dan hier en stel hem.

Question: 

Answer: 

Waarom is er zout bijgevoegd?

Answer: Zout is toegevoegd om de smaak (niet per se de zoetheid) wat te versterken, en ook als “antivries”. Hierdoor wordt het ijs wat zachter, vergeleken met als we het er niet in doen.

Question: 

Answer: 

Wat is de toegevoegde waarde van johannesbroodpitmeel in alle smaken?

Johannesbroodpitmeel wordt gebruikt als bindmiddel. Je zou zeggen dat het niet nodig is als je het invriest, maar het draagt wel bij aan de luchtopslag tijdens het draaien van het ijs. Omdat de mix wat dikker is kan ie meer lucht vasthouden. Daarnaast helpt johannesbroodpitmeel in de vriezer ijskristalgroei tegen te gaan.

Question: 

Answer: 

Wat is de toegevoegde waarde van het weipoeder in alle smaken?

Weipoeder wordt toegevoegd om het drogestofgehalte wat te verhogen. Hierdoor krijg je een wat voller ijsje, die ook wat minder koud overkomt.

Question: 

Answer: 

Wat is bosvruchten varigato bij de Beach break berries?

De bosvruchtenvarigato is een saus van framboos, blauwe bes, braam en aroniabes. Deze is kant en klaar en wordt zo gemengd met de ijsmix. Omdat er in deze saus ook suiker zit, is het aandeel extra toegevoegde suiker in de Beach break berries lager dan bij de andere smaken.

Question: 

Answer: 

Zijn alle ingrediënten biologisch?

Uiteraard, de recepten zijn aangemeld bij Skal. Met niet-bio ingrediënten mag het ook niet biologisch heten. Zeezout is alleen niet biologisch, omdat dit niet biologisch kan. Het wordt immers niet geteeld… 😉 

Question: 

Answer: 

Waar komen de ingrediënten vandaan?

De volle yoghurt is dagverse biologische yoghurt van Weerribben Zuivel uit het dorp Nederland in Overijssel. De mango komt uit Colombia, de aardbeien uit Italië en van de bosvruchten komt de braam en de blauwe bes uit Friesland, de aroniabes uit Groningen en de frambozen uit Polen.

Question: 

Answer: 

Waarom is jullie ijs harder dan ander ijs?

Daar zijn 2 redenen voor. Ten eerste krijg je bij WCFY meer ijs voor je geld, omdat wij minder lucht hebben in ons ijs dan concurrenten. Ten tweede omdat we minder suiker gebruiken, hoe zoeter het ijs hoe zachter het is. Tip: laat het ijs even 10 minuten ontdooien voordat je het eet.