Selecteer een pagina

Doe-het-zelf met een Aardbeien & Rabarber Rimpel FroYo

Eens in de zoveel tijd heb je behoefte aan een uitdaging. Maak jezelf gereed om je eigen verse yoghurtijs te maken. Je hebt overigens niet veel gereedschap nodig. Dit is een van onze favoriete doe-het-zelf recepten, afkomstig van onze favoriete foodie site www.greenkitchenstories.com

Porties: ongeveer 4 kopjes (1 liter)
Tijd: 20 minuten voorbereiding + invriezen

Ingrediƫnten:
– 250 g rabarber, gesneden
– 500 g aardbeien grof gehakt
– 1 vanillestokje, merg eruit geschraapt
– 1/2 kop (8 theelepels) honing
– 2 kopjes / 700 ml biologische volle yoghurt (Grieks of Turks)

Plaats de rabarber, aardbeien, vanillestokje en -merg en 4 theelepels honing in een middelgrote pan met deksel en breng dit aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat het sudderen voor 10 minuten. Verwijder het vanillestokje en gebruik een vork of een staafmixer om het fruit te prakken. Zet het voor 1 uur in de koelkast tot het volledig afgekoeld is.

Meng de yoghurt, het restant van de honing en 3/4 van de fruit mix. Schenk de FroYo mix in een ijsmachine en volg de instructies van de fabrikant.

Als het klaar is, meng je het restant van de fruitcompote voorzichtig er doorheen  zodat je een rimpelig effect krijgt. Shenk de FroYo in een bak die geschikt is voor de vriezer (wij gebruiken een cakeblik). Bewaar het in de vriezer totdat het hard is, of zolang als je wil.

Kom op, je kunt het!