WCFY Zoekt supermarkt ondernemers

West Coast Frozen Yoghurt is een premium Nederlands biologisch yoghurtijs. Tot dit jaar lag de focus op de horeca, die onder meer via groothandels als Bidfood, de Kweker en VHC de Jongens wordt bediend. De markt zou in 2020 uitgebreid worden naar Retail. Nu met corona en de horecasluiting moet dit in de hoogste versnelling.

Volle smaak
West Coast Frozen Yoghurt maakt heerlijk, licht, romig yoghurtijs in 6 verschillende smaken: Hang Loose Be Natural, Beach Break Berries, Strawberry Surf, Mango Maverick, Salty Caramel Sunset en Crazy Cool Coconut. De heerlijke smaken worden in vrolijke 125 ml bekers verkocht, waarbij het houten lepeltje is weggewerkt in het deksel. West Coast Frozen Yoghurt is een premium, glutenvrij, Skal gecertificeerd, Nederlands yoghurtijs en een hele mooie aanvulling op het bestaande assortiment. Voor de supermarkt ondernemers zijn er bovendien hoge marges mogelijk.

“Mensen zijn vaak verrast door de volle smaak van onze frozen yoghurt. Yoghurt kan heel zurig zijn, maar de yoghurt van Weerribben Zuivel is heel licht en fris van smaak. De volle smaak van het ijs krijgen we door hun volle yoghurt te gebruiken”, legt Robin uit.

Omdenken
Vanwege het coronavirus moet West Coast Frozen Yoghurt, zoals veel andere fabrikanten die hun klanten vooral in de horeca hebben, omdenken en samenwerken. De geplande marktuitbreiding naar Retail moet nu in de hoogste versnelling. Inmiddels is er een groot aantal supermarkt ondernemers (onder meer van de ketens SPAR, , Coop, AH en MCD) die de helpende hand hebben geboden, en die ook de potentie zien die het merk heeft.

Olav van der Willik, Interim Sales Manager: “Toen ik in februari enthousiast begon met Robin, begon ik met het inzetten van mijn horecanetwerk. Na de horecasluiting moesten we hals over kop omdenken. Gelukkig heb ik in mijn vorige job een uitgebreid netwerk opgebouwd in de retail, zowel op nationaal als lokaal niveau. Ik vind het fantastisch om te zien dat we met open armen worden ontvangen door de meeste supermarkt ondernemers/franchisers, want alleen samen komen we sterker uit deze crisis.”

“Onze business case klopt aan alle kanten: Nederlands product, biologisch, heerlijke smaken, uitstekende marge, vernieuwend. Reden te meer om een paar facings te creëren in het vriesschap. Het is maar 7 cm per facing.” aldus Olav.

Genietmoment
Robin is niet bang dat mensen in deze crisistijd geen ijs meer zullen kopen. “Voedsel is iets wat altijd door blijft gaan. Het genietmoment dat ijs geeft, daar hebben mensen nu juist behoefte aan. Mensen willen graag alle ellende loslaten en genieten van de lekkere dingen, of dat nu een goed stuk vlees is of een lekker ijsje.”

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *